99-vuotias ei saanut luottokorttia – tietokone väitti ettei ole vielä syntynyt

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuosituhannen vaihteessa maailmalla odotettiin kauhun vallassa mitä tuleman pitää, sillä monien tietojärjestelmien selviytyminen vuosituhannen muutoksesta ei ollut lainkaan varmaa. Lopulta kaikki meni kuitenkin hyvin. Hieman vastaavia ongelmia ilmenee kuitenkin tietojärjestelmissä edelleen.

Nyt 99-vuotias amerikkalaisnainen Madeline Otto ei ole saanut luottokorttia, koska tietokoneen mukaan häntä ei ole vielä edes olemassa. Otto oli supermarketissa ostamassa kenkiä, kun myyjä sai hänet ylipuhuttua ottamaan luottokortin. Sen avaamisessa ilmeni kuitenkin erikoinen ongelma. Tietokone ei nimittäin ymmärtänyt sadan vuoden eroa, vaan väitti, että vanhus syntyy vasta myöhemmin, ABC News raportoi.

Madeline Otto on syntynyt 18.10.1912. Tietokoneeseen syötetään kuitenkin ainoastaan vuosiluvun kaksi viimeistä numeroa. Siten kone oletti virheellisesti vanhuksen syntymäajaksi 18.10.2012. Syntymättömäksi lapseksi häntä ei kuitenkaan uskoisi. Vanhus kertoi ABC Newsille tunteneensa itsensä pahaksi ja nolatuksi, kun hänelle ei myönnetty luottokorttia. Viriili ja energinen vanhus ajaa edelleen itse autolla ja on muutenkin hyvässä kunnossa. Luottokortin ikäraja on Yhdysvalloissa 18 vuotta.