Skandaali: Michael Phelps voi menettää olympiamitalinsa!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lontoon olympialaisen sensaatioksi nousi odotetusti amerikkalainen uimaritähti Michael Phelps, joka on voittanut urallaan huikeat 18 olympiakultaa ja ison tukun muita mitaleja. Nyt uimari on kuitenkin joutunut skandaaliin, jossa hän voi menettää kaikki Lontoon olympialaisten mitalinsa.

Phelps voitti Lontoossa neljä kultaa ja kaksi hopeaa, ja nyt nämä kuusi mitalia ovat vaakalaudalla. Daily Mail uutisoi, että Michael Phelps on mahdollisesti rikkonut olympialaisten ehdotonta sääntöä, jonka mukaan urheilijat eivät saa kisojen aikana poseerata mainoksissa. Kisojen aikana verkkoon vuoti kuitenkin Louis Vuittonin mainoskuvia, joiden tähtenä Michael Phelps nähdään.

Annie Leibovitzin kuvaamat mainokset julkistettiin 13. elokuuta, kun mainoskielto päättyi vasta 15. elokuuta. Mainoksissa uimari nähdään istumassa kylpyammeessa ja sohvalla. Sohvalla hänen kanssaan istuskelee entinen neuvostoliittolainen olympiavoimistelija Larisa Latynina. Phelps saa pitää mitalinsa ainoastaan, jos käy ilmi, että mainokset ovat päätyneet julkisuuteen esimerkiksi hakkerin toiminnan takia.

Jos vuoto osoittautuu tahalliseksi, Phelps voi menettää mitalinsa. Leibovitz on ilmoittanut, että kuvat varastettiin häneltä. Olympialaisten sääntöjen asiantuntija Sekou Campbell kertoi kuitenkin CNBC-kanavalle epäilevänsä vuotoa tahalliseksi, jotta sillä saataisiin mahdollisimman paljon mediahuomiota. Huomiota on toki nyt saatu, mutta hintana voivat olla supertähden mitalit.