Parkkipirkot jäivät kiinni rysän päältä – kännykkäkamera tallensi sikailun

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pysäköinninvalvoja on ammatti, joka on yhtä lailla halveksittu joka puolella maailmaa. Se on tuskin koskaan myöskään pikkulasten toiveammattien kärkipäässä. Nyt Britanniassa on käyty pitkä oikeustaistelu, jossa autoilija syytti parkkipirkkoja huijaamisesta.

Suomessa parkkisakosta ei pääse sillä, että pysäköinnin kieltävä liikennemerkki on ollut esimerkiksi lumen peitossa. Britanniassa sataa kuitenkin merkittävästi vähemmän lunta, joten tilanne on toinen. Daily Mail uutisoi tapauksesta, jossa lumimyrskyn takia autoilijat joutuivat jättämään Nottinghamissa autonsa tien varteen ja poistumaan paikalta. Pian paikalle saapui kaksi parkkipirkkoa, jotka kaivoivat lumen alta esiin pysäköinnin kieltävät keltaiset viivat ja sakottivat autot.

Kuva: Anthony Wilkinson

Autoilijat tekivät valitukset sakoistaan. Parkkipirkot kuitenkin väittivät, että keltainen viiva olisi ollut näkyvillä pysäköintihetkellä, ja että autoilijat olivat pysäköineet tietoisesti väärään paikkaan. Heidät osoitettiin kuitenkin valehtelijoiksi. Asian jatkokäsittelyyn vienyt perheenisä Anthony oli nimittäin saanut kuvattua videon, jossa parkkipirkot nähtiin itse teossa. Nyt puolentoista vuoden valitusurakka on ohi ja sakot saatiin viimein kumottua. Siihen tarvittiin kuitenkin 30 kirjettä viranomaisille.