Blockfest keräsi yli 20 000 kävijää – katso kuvat festareilta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime viikonvaihteessa uudella Ratinanniemen festivaaliareenalla ensimmäistä kertaa järjestetty kaupunkifestivaali Blockfest oli tuttuun tapaan jälleen loppuunmyyty. Viidettä juhlavuottaan viettänyt kaksipäiväinen festivaali keräsi oheistapahtumineen yhteensä yli 20.000 kävijää.

Uusi festivaalialue keräsi vierailta yksinomaan myönteistä palautetta. Festivaalin järjestäminen rakennetulla kaupunkialueella on myös ympäristönsuojelun sekä kestävän kehityksen kannalta paras ratkaisu. Toimivat joukkoliikenneyhteydet ovat valmiina, jolloin minkäänlaisia liikennekaaoksia ei aiheudu häiritsemään muita liikkujia, eikä luontoa rasiteta. Ainoastaan alueen kevyen liikenteen väylät olivat muutaman päivän pois käytöstä.

Katso kuvat perjantailta tästä.

Katso kuvat lauantailta tästä.

– Ratinanniemen festivaaliareenaa kiitettiin viihtyisänä ja monipuolisena alueena telttoineen ja nurmikenttineen. Hyväntuuliset ihmiset eivät myöskään aiheuta järjestyshäiriöitä, Blockfestin taiteellinen johtaja Kalle Kallonen kertoi tyytyväisenä.

Tuhannet ihmiset aiheuttavat tilapäistä roskaamista lähialueille, ja festivaali oli järjestänyt Tampereen kaupungin kanssa ylimääräisiä roska-astioita ja siivouspartioita kaduille. Lisäksi siirrettäviä bajamajoja tuotiin alueen ulkopuolelle portin läheisyyteen. Ympäristöön kuuluvaa melua tarkkailtiin puolueettoman mittaajan toimesta ja tasot olivat aikaisempaa matalammat.

Blockfestin estradeilla nähtiin ja kuultiin muun muassa amerikkalaiset legendat Ice Cube ja Talib Kweli, ruotsalainen Lazee sekä koko kotimainen hiphopin tähtikaarti Jukka Pojasta Palefaceen, Elokuuhun ja Rähinä Live -spektaakkeliin Fintelligensin johdolla. Tapahtuma järjestetään jälleen elokuussa 2013.