Teinin väärässä henkkarissa oli piirroshahmon kuva – meni täydestä!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa henkilöllisyystodistusten väärentäminen on ollut arkipäivää jo vuosikymmenten ajan, kun alaikäiset ovat halunneet päästä sisään alaikäisiltä kiellettyihin baareihin ja ostaa olutta esimerkiksi kioskeista. Britanniassa väärät paperit ovat Suomeakin yleisempiä.

Yleensä väärennettyjen henkilöpaperien olisi tarkoitus näyttää mahdollisimman aidoilta, mutta eräs tapaus oli kaukana sellaisesta. Teinipoika käytti nimittäin kaupoissa väärennettyä henkilöllisyystodistusta, jossa oli piirroshahmon kuva. Valokuvan sijaan kuvassa nimittäin komeili Kukkulan kuningas -sarjan pikkupoika Bobby Hill.

Kuva: Nottinghamin poliisi

Kyseessä oli brittiviranomaisten valvontakoe kauppoihin. Todella koomiseksi tapauksen tekee se, että tökerösti väärennetyistä henkilöpapereista huolimatta teini sai ostettua alkoholia peräti 13 liikkeessä, joista osa ei kysynyt lainkaan papereita ja loput hyväksyivät todistuksen sellaisenaan. Kaiken lisäksi väärissä papereissa annettu ikä oli vasta 17 vuotta, eli paperienkin mukaan ostaja oli alaikäinen.