Top Gear pyydettiin mukaan toimintaelokuvaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman suosituin autoalan televisio-ohjelma Top Gear on ollut viime aikoina usein otsikoissa esimerkiksi juontaja Richard Hammondin rasismisyytösten vuoksi. Nyt sarja on kuitenkin esillä mediassa vaihteeksi hieman positiivisemmassa valossa.

Elokuvaohjaaja Nick Love on parhaillaan työstämässä vanhaan brittiläiseen poliisisarjaan perustuvaa The Sweeney -toimintaelokuvaa. Love halusi saada elokuvaan mukaan realistisen ja dramaattisen autolla takaa-ajokohtauksen, jolloin hän päätti kääntyä BBC-televisiokanavan Top Gear -ohjelman työryhmän puoleen.

– Ongelmana oli se, ettei Nick Love ollut ikinä ennen ohjannut autoilla tapahtuvaa takaa-ajokohtausta. Ketä hän siis pyytäisi apuun? Kenellä olisi paras kokemus? Top Gearilla. Se oli neronleimaus, eikä kukaan ollut kysynyt heitä ennemmin elokuvaan joten he tekivät sen meille, kertoo elokuvassa näyttelevä räppäri Plan B, oikealta nimeltään Ben Drew.

Viime vuoden marraskuussa Top Gear -juontaja Jeremy Clarkson aiheutti BBC-kanavalle valtavan palautevyöryn vitsaituaan The One Show -ohjelmassa, että olisi valmis teloittamaan ampumalla kaikki maansa lakkoilijat. Äskettäin eräs autovalmistaja väitti Top Gear -ohjelman huijanneen katsojia. Ohjelmassa Tesla-sähköauton akkukestoksi esitetään yhtiön mukaan vain neljännes todellisesta, ja nyt se vaatii oikeudessa korvauksia väärien väittämien esittämisestä.