Tony Scottin itsemurha syy ihmetyttää – edelleen epäselvä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Elokuvaohjaaja Tony Scott menehtyi sunnuntaina tehtyään itsemurhan 19. elokuuta 68-vuotiaana. Ohjaaja löydettiin kuolleena hänen hypättyään alas Vincent Thomasin sillalta Los Agelesissa. Myöhemmin poliisit löysivät myös itsemurhanviestin hänen toimistostaan.

Tony Scottin itsemurhan motiivit ovat vielä epäselviä. Aikaisemmin syynä uskottiin olevan aivokasvain, jota ei olisi pystytty leikkaamaan pois. Scottin perhe kuitenkin kiisti heti väitteet kasvaimesta tai muusta parantumattomasta taudista. Scottilla ei tiedetty myöskään olevan ongelmia esimerkiksi rahan tai hänen avioliittonsa kanssa. Tuoreimmissa spekulaatioissa on väläytelty myös masennuksen mahdollisuutta.

Kuolinsyyntutkijoiden mukaan miehen kuolemaan liittyvät lääketieteelliset yksityiskohdat tulevat selviämään vasta arviolta noin kuukauden päästä. Ohjaajalegendan poismeanoa jäi suremaan suuri joukko Hollywoodin arvostetuimpiin kuuluvia näyttelijöitä, tuottajia ja ohjaajia, kuten Tom Cruise, Val Kilmer sekä Gene Hackman.

Tony Scott oli toisen tunnetun elokuvaohjaajan, Ridley Scottin, veli. Hänen omista elokuvistaan tunnetuin lienee vuonna 1986 valmistunut, Tom Cruisen tähdittämä Top Gun, joka oli jättimenestys ympäri maailmaa. Muita Tony Scottin ohjaamia elokuvia olivat esimerkiksi Beverly Hills kyttä 2, Kaappaus metrossa – Pelham 1 2 3 ja Quentin Tarantinon käsikirjoittama True Romance.