Onneksi olkoon, 50-vuotias James Bond

Viihdeuutiset · Stara.fi

5. lokakuuta 2012 juhlitaan James Bond -elokuvasarjan 50-vuotista historiaa. Ensimmäinen Bond-elokuva, Salainen agentti 007 ja tohtori No, sai maailmanensi-iltansa Lontoossa 5. lokakuuta 1962. Uusin Bond-elokuva 007 SKYFALL saa Suomen ensi-iltansa 26. lokakuuta.

Salaisen agentin 50-vuotisjuhlaa vietetään erilaisilla Bond-tapahtumilla ympäri maailman. Lontoon Christie’s järjestää online- ja live-hyväntekeväisyyshuutokaupan, jossa myydään Bond-esineistöä. Useissa eri maissa järjestetään äänestys maakohtaisista Bond-elokuvasuosikeista.

New Yorkin modernin taiteen museossa MoMA:ssa pidetään Bond-elokuvaretrospektiivi, Academy of Motion Picture Arts and Sciences järjestää Bond-elokuvamusiikin illan Los Angelesissa ja Toronton elokuvafestivaaleilla avataan näyttely Designing 007: 50 Years of Bond Style. Lisäksi James Bondin 50-vuotisjuhlan kunniaksi fanit voivat ensi kertaa hankkia elokuvasarjan kaikki 22 elokuvaa teräväpiirtona, kun Blu-ray -kokoelma BOND 50 julkaistaan maailmanlaajuisesti.

Oscar-voittaja Sam Mendesin ohjaaman elokuvan 007 Skyfall pääosassa James Bondina nähdään Daniel Craig. Muissa rooleissa ovat esimerkiksi Javier Bardem, Ralph Fiennes, Bérénice Marlohe, Naomie Harris ja Judi Dench.