Ylen toimittaja uimassa 125 kilometriä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yleisradion Puoli seitsemän -televisio-ohjelman toimittaja Kimmo Ohtonen on aloittanut huikean uintiurakan kerätäkseen rahaa saimaannorpan suojeluun. Toimittaja aikoo uida peräti 125 kilometriä Saimaan viileissä vesissä Savonlinnasta Lappeenrantaan.

Kuva: Yleisradio

Miehen lähtöä oli Savonlinnassa tiistaiaamuna seuraamassa satapäinen yleisö. Saimaan veden lämpötila on tällä hetkellä 17 astetta, mutta se saattaa laskea noin 15 – 16-asteeseen. Päivittäin uintikilometrejä kertyy Ohtoselle runsaat kymmenen.

Lappeenrannan Myllysaareen Ohtosen on määrä saapua perjantaina 7. syyskuuta. Norppauinti-kampanjassa ovat mukana WWF, Uimaliitto, Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitto sekä Urheiluhallit. Urakkaa seurataan päivittäin Puoli seitsemän-ohjelmassa.

Saimaannorppia on eilen julkaistujen tuoreiden laskelmien mukaan 310 mutta, jotta laji selviytyisi elinkykyisenä, niitä pitäisi olla vähintään 400. Saimaannorppa on yksi maailman harvinaisimmista hylkeistä. Sen elintilaa kaventavat ilmastonmuutos ja verkkokalastus. Ilman ihmisen apua norppa uhkaa kuolla sukupuuttoon.