Viihdekanava HBO tulee rytinällä Suomeen – aloittaa lokakuussa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman merkittävimpiin televisiokanaviin lukeutuva ja lukuisista hittisarjoistaan tunnettu HBO käynnistää verkkolähetykset viimein myös Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. HBO Nordic lanseerattiin tänään iltapäivällä Tukholmassa, jossa Stara on mukana seuraamassa tilannetta.

Hetki sitten tilaisuudessa kerrottiin, että Suomessa HBO aloittaa toimintansa lokakuussa sekä suoraan että yhdessä valittujen operaattorien kanssa. Palvelun hinta tulee olemaan alle kymmenen euroa kuukaudessa. Hinta sisältää suoran HBO-nettilähetyksen ja sarjojen arkistot.

Pari viikkoa sitten Suomeen tulostaan ilmoitti maailman suurin nettitelevisio Netflix, ja nyt mukaan tulee siis myös alan toinen jättiläinen HBO. Jälkimmäisen hittisarjoja ovat muun muassa Game Of Thrones, True Blood, Boardwalk Empire ja Sinkkuelämää. Pohjoismaihin levittäytymisen jälkeen HBO toimii jo yli 60 maassa.

Kanava luottaa verkkolähetyksissä siihen, että se voi tarjota hittisarjoistaan myös runsaasti ennennäkemätöntä extramateriaalia ja kaikki aikaisempien kausien jaksot. Palvelua voidaan käyttää eri päätelaitteilla televisioista älypuhelimiin ja pelikonsoleista kannettaviin tietokoneisiin. HBO Nordic on ensimmäinen taho, joka on koskaan myynyt HBO-kanavan materiaalia suoraan kuluttajille.