Coldplay loksautti leuat Tukholmassa – tätä ei ole Suomessa nähty!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Huippusuosittu brittiyhtye Coldplay on tunnetusti visuaalisesti yksi maailman näyttävimmistä keikkailijoista. Yhtyeen suomalaiset fanit ovat haaveilleet yhtyeen Suomen keikasta jo vuosia, mutta kuitenkin turhaan. Eilen yhtye esiintyi kuitenkin harvinaisen lähellä – Tukholmassa.

Parhaillaan Coldplay on lyhyellä Euroopan-kiertueellaan ja eilen yhtye esiintyi loppuunmyydyllä keikalla Tukholman Olympiastadionilla. Stara oli paikalla konsertissa, jonne oli tiensä löytänyt myös sadoittain yhtyeen suomalaisfaneja.

Täyteen pakattu stadionillinen ihmisiä sai todistaa kuinka yhtyeen keikka alkoi Jay-Z:n 99 Problems -kappaleella, jonka aikana yleisön tuli asettaa ranteisiinsa portilla jaetut kuuluisat led-rannekkeet. Jokaiselle katsojalle annettavat rannekkeet ovat yhtyeelle valtava kuluerä, mutta keikan visuaalisuuden kannalta niillä on valtava vaikutus.

Suosikkiyhtyeen noustessa lavalle kaksi ensimmäistä kappaletta olivat kirjaimellisesti kuin ilotulitusta. Yhtye otti kerralla löysät pois led-rannekkeiden, viiden jättimäisen videonäytön, pyrotekniikan ja ilotulituksen voimin. Yleisömeri oli rannekkeiden ansiosta kuin yksi valtava välkkyvä valoefekti. Räväkämpi alun jälkeen siirryttiin hieman rauhallisempiin tunnelmiin, kunnes Viva La Vida herätti jälleen yleisön. Lähes loppumattoman hittiputken suosikkeja olivat myös Yellow, In My Place, The Scientist, Clocks ja Paradise, mutta yhtyeen settilistasta jäi vielä puuttumaan monia hittejä.

Tukholman keikan loppupuolella Coldplay kuvasi Yhdysvalloissa esitettävään syöpäkampanjan televisiolähetykseen Paradise-kappaleensa, jonka yleisö kuuli siten kahteen kertaan. Samana iltana Tukholman Globenilla esiintynyt Lady Gaga sai sivalluksen Chris Martinilta, kun tämä alkoi yllättäen soittaa ja laulaa Born This Way -kappaletta, kunnes totesi naureskellen ”Ooops, I am sorry”. Keikan loppupuolella muutenkin visuaalinen show suorastaan räjähti poikkeuksellisen massiiviseen ilotulitukseen.