Peloton Koala ui turistien veneeseen – katso hellyttävä video

Viihdeuutiset · Stara.fi

Koalat ovat karvaisia australialaisia pussieläimiä, jotka tunnetaan erityisesti upeista kiipeilytaidoista. Kovin innokkaina vesipetoina niitä ei kuitenkaan tunneta. Koala tarkoittaakin aborginaalikielesttä ”ei juo”, sillä ne pärjäävät pitkiä aikoja ilman vettä.

Tuoreella Youtube-videolla nähdään kuitenkin touhukas koala, joka ei pelännyt tehdä pientä uintireissua noustakseen hämmästyneiden erämaamatkaajien veneeseen. Videolla matkustajat seuraavat, kuinka rannikolla tallustanut koala lähtee uimaan heitä kohti ja nousee ihmisten veneeseen kuin vanha tuttava. Koala ei näytä olevan moksiskaan saamastaan huomiosta, ja ikään kuin jää odottamaan veneen lähtemistä liikkeelle.

Australia tunnetaan ainutlaatuisesta ekosysteemistään, ja siellä elääkin useita eläinlajeja joita tavataan vain saarimantereella. Näihin kuuluvat koaloiden lisäksi esimerkiksi kengurut, vesinokkaeläimet, pussiahmat ja emut. Kaikki Australian eläinlajit eivät tosin ole yhtä ihmisystävällisiä kuin videon koala, sillä Australiassa elää myös useita hailajeja, krokotiilejä sekä myrkkyhämähäkkejä.