James Bond -tähti tilittää: ”Austin Powersit pilasivat Bondin”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Englantilainen suosikkinäyttelijä Daniel Craig on parhaillaan ajankohtainen viihdemaailmassa, sillä hänet nähdään pian uudessa James Bond: Skyfall -elokuvassa legendaarisen 007-agentin roolissa. Odotettu teos saa ensi-iltansa Lontoossa 26. lokakuuta.

Daniel Craig onkin viettänyt viime viikkoina aikaa lehdistötilaisuuksissa ja haastatteluissa elokuvan markkinoinnin merkeissä. Samalla hän on kertonut mietteitään Bond-elokuvista. Nyt 44-vuotias näyttelijä kertoi, että Mike Myersin tähdittämät Austin Powers -hittielokuvat ovat pilanneet James Bondin maineen. Craigin mukaan agenttielokuvia parodoivat Austin Powers -komediat eivät ole hauskoja.

– Bond-elokuvat menivät v*tuiksi Austin Powersien takia. Mielestäni vitsit menivät siihen pisteeseen, etteivät ne olleet enää hauskoja, Daniel Craig kertoi Esquire-lehdelle.

Näyttelijä kertoi myös samaisessa haastattelussa kuuluisaksi nousemisen sekoittaneen hänen päätään. Craig nousi Bond-elokuvien myötä A-luokan miestähtien joukkoon. Supertähden mukaan julkisuus sai hänet katsomaan maailmaa erilaisin silmin.

Daniel Craig, koko nimeltään Daniel Wroughton Craig, aloitti näyttelemisen jo kuuden vuoden iässä. Cheshiressä varttunut elokuvatähti teki debyyttiroolinsa The Power of One -draamateoksessa vuonna 1992. Sittemmin hän on esiintynyt kymmenissä elokuvissa, joista tunnetuimmat ovat James Bondit. Viime vuonna hänet nähtiin valkokankailla The Girl with the Dragon Tattoo -elokuvassa Mikael Blomkvistin roolissa.