Tätä et todennäköisesti tiennyt flirttailusta

Lifestyle · Neea Jokinen

Flirttailu on yleensä hauskaa tilanteessa kuin tilanteessa. Keimaileva vuorovaikutustilanne voi tarjota molemmille osapuolille hymyn huulille. Pahimmassa tapauksessa flirtti voi kuitenkin aiheuttaa hyvin kiusallisia tuntemuksia.

Nyt Oddee-sivusto on julkaissut listan faktoja, joita moni ei tiedä flirttailusta. Yleisten olettamusten mukaan julkisen illanviettopaikan viehättävin henkilö kerää eniten huomiota muilta juhlijoilta. Huomion keskipisteenä on kuitenkin hyvännäköisen ihmisen sijaan henkilö, joka flirttailee eniten.

Yli kolmekymmentä flirttisignaalia tunnissa lähettävä henkilö saa sinä aikana keskimäärin neljältä kanssaolijalta romanttista vastakaikua. Naiset saattavat lähettää huomaamattaan kymmeniä teerenpeliin viittaavia katseita miehelle jutustelun aikana. Kaksilahkeinen voi tarttua flirttitilaisuuteen rohkeasti, jos nainen esimerkiksi nojailee häntä kohti tai kallistelee viettelevästi päätään.

Silmäpelin avulla voi selvittää, johtaako leikkimielinen flirttailu ihastumiseen. Omat tunteet varmentuvat nimittäin tuijotushetkistä. Hurmaustilanteessa toista osapuolta tulee tuijottaa kolmesti silmiin noin kahden tai kolmen sekunnin ajan. Katseiden vaihdon jälkeen vatsanpohja ja ajatukset viestivät, onko flirttailu pelkkää hauskanpitoa vai jotain romanttisempaa.

The Social Issues -tutkimuslaitoksen mukaan yleisin virhe flirttailussa on liiallisen katsekontaktin käyttö. Viettely-yritystä harjoittava henkilö voi aiheuttaa toiselle osapuolelle epämukavan ja jopa pelokkaan olotilan, jos hän tuijottaa kohdettaan minuuttien ajan silmiään räpäyttämättä.

Faktat kertovat, että matkiminen syntyy ihannoimisesta. Jos mies esimerkiksi katsoo rannekelloaan, häntä ihannoiva henkilö tekee samoin. Matkija yrittää alitajuisesti synkronoitua käytöksellään henkilön kanssa, jota hän pitää viehättävänä. Flirttailun rohkeusasteen voikin määrittää tarkastelemalla toisen osapuolen samankaltaisia liikkeitä.

Iskemistä yrittävän henkilön tunnistaa eleistä ja ruumiinkielestä. Jos mies esimerkiksi venyttelee tai laittaa kätensä taskuihin naisen edessä, hän yrittää tehdä kaunottareen vaikutuksen. Naisten tunnistettavimmat flirtit ovat muun muuassa huulten nuoleskelu ja hiusten heilautus. Tutkimusten mukaan flirttailu on hyväksi terveydelle, sillä viettelyhetkiä usein harrastavilla miehillä ja naisilla on vaitonaisempia ihmisiä enemmän valkosoluja.