Uskomaton selviytymistarina: Mies neljä päivää loukussa sillan alla

Ohhoh! · Neea Jokinen

Yhdysvaltojen Utahissa on sattunut viime vuosina muutama tapaus, jossa patikoija on joutunut selviytymään useiden päivien ajan luonnon armoilla loukkaantumisen tai eksymisen takia. Nyt 33-vuotias Daniel Samuelson on kertonut hurjasta selviytymistarinastaan julkisuudessa.

Salt Lake Cityn metsämaisemissa patikoimassa ollut mies mursi jalkansa, kun hän putosi sillalta 15 metriä alas. Hän putosi sillan alla olevaan tunneliin, eikä pystynyt liikkumaan vammojensa takia. Daniel Samuelson kuuli kävelijöiden ja pyöräilijöiden liikkuneen sillalla, mutta hänen itkuiset avunhuutonsa eivät kantautuneet paksun tunneliseinämän lävitse.

Neljän päivän ajan tunnelissa maannut mies tajusi viimein, ettei hän tule saamaan apua. Niinpä hän muovaili itselleen puulastan ja kiinnitti sen kengännauhoilla murtuneeseen jalkaansa. Sen jälkeen hän ryömi 100 metrin matkan tunnelista ojaan, josta oli näkymä tielle.

– Olin varma, että kuolen. Itkin vuolaasti, kunnes joku huomasi minut suuaukon luona. Laitoin käteni ristiin ja kiitin pelastajaani, Daniel Samuelson kertoi KTVX-televisiokanavalle.

Miehen mukaan hän tunsi olonsa mitättömäksi, sillä kukaan maastossa liikkunut ohikulkija ei huomannut häntä huudoista huolimatta. Lopulta hän onnistui ryömimään lähemmäs tietä ja saikin pian apua. Patikoija kiidätettiin sairaalaan, jossa todettiin hänen jalkansa olevan pahasti murskaantunut. Lääkärit joutuvat mahdollisesti amputoimaan Samuelsonin jalan.