Hollywood-tähti eksyi kanoottireissulla – pelastus oli lähellä

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Hollywood-elokuvien tähti Russell Crowe tuli kansainvälisesti tunnetuksi viimeistään huippumenestyneen Gladiaattori-elokuvan päätähtenä vuonna 2000. Hän voitti roolistaan myös parhaan miespääosan Oscarin ja lukuisia muita palkintoja.

Nyt 48-vuotias tähtinäyttelijä on noussut otsikoihin epäonnistuneen kanoottireissunsa merkeissä. Russell Crowe oli melomassa viikonloppuna ystävänsä kanssa kajakeilla New Yorkin Long Islandilla. Illan hämärtyessä kaksikko eksyi ja ajautui rannikolle Huntington Baylle, joka sijaitsi 16 kilometrin päässä heidän lähtöpaikastaan.

Merivartioston työntekijä Robert Swieciki oli partioimassa vesialueita myöhään lauantai-iltana. Hän kuuli huutoa rannalta, ja löysi näyttelijän ja hänen ystävänsä kajakkien luota. Swieciki ei aluksi tunnistanut Crowea julkkistähdeksi. Avustajan mukaan Crowe käyttäytyi ystävällisesti ja vaikutti olevan asiantunteva meloja.

– Russell vain tarvitsi vähän apua, koska hän eksyi. Ei pitäisi toimintaani pelastamisena. He vain tarvitsivat kyydin lähtöpaikkaansa, Swieciki kertoi The Daily Mail -sivuston mukaan.

Uusiseelantilainen näyttelijä Russell Crowe teki läpimurtonsa vuonna 1997 elokuvassa LA Confidential. Gladiaattori-elokuvan jättimenestys sinetöi tähteyden, ja sen jälkeen komistus on nähty esimerkiksi elokuvissa Kaunis mieli, Cinderella Man ja State of Play. Crowe on naimisissa näyttelijä Danielle Spencerin kanssa ja parilla on kaksi lasta.