Sattui sopivasti: Turvallisuuden suurtapahtumassa Tampereella oikea palohälytys – katso kuva

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa parhaillaan meneillään olevilla Turvallisuus-, Työhyvinvointi ja Security -messuilla koettiin todellinen palohälytys hetki sitten kello 13.00 aikaan. Paikalla oli tuhansia turvallisuusalan ammattilaisia ja muita alasta kiinnostuneita.

– Hälytyksen aiheutti pääkeittiössä lauennut yksi sprinkleri, minkä johdosta Tampereen Messu- ja Urheilukeskus tyhjennettiin ihmisistä. Palokunta kävi tarkistamassa tilanteen ja antoi messuväen palata sisätiloihin, Tampereen Messut Oy:n tekninen päällikkö Mikko Savolainen kertoi.

20120906-143423.jpg Kuva: Meri Mattila

– Hetken kuluttua tuli uusi palohälytys, joka todettiin saman sprinklerin aiheuttamaksi vikahälytykseksi. Ihmiset poistuivat tiloista kiitettävän ripeästi. Tiloissa oli hälytyksen tullessa noin 3000 ihmistä ja väki saatiin ulos noin kuudessa minuutissa.

Turvallisuuden suurtapahtumassa järjestettiin eilen Suomen suurin poistumisharjoitus, jossa C-halli tyhjennettiin ihmisistä. Sekä keskiviikon poistumisharjoitus että torstain todellinen poistumistilanne antoivat tärkeää tietoa tapahtumajärjestäjällä ja tapahtumapaikan henkilökunnalle järjestelmien toimivuudesta sekä epäkohdista, joita osataan nyt parantaa tulevaisuutta varten.

Turvallisuus-, Security- ja Työhyvinvointi-messut jatkuvat Tampereella vielä loppuviikon. Messut ovat avoinna tänään torstaina kello 16.30 saakka ja huomenna kello 9.30 – 16.00. Lisätiedot www.turvallisuusmessut.fi.