Suosikkinäyttelijä avautui alkoholismistaan

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Lukuisista hittielokuvista tunnettu amerikkalaistähti Jamie Lee Curtis on viettänyt viime vuosina hiljaiseloa julkisuudesta. Kirjailijanakin toimiva näyttelijätär teki äskettäin televisioroolin NCIS-rikossarjaan, jossa hän esitti lääkäriä.

Nyt 53-vuotias Jamie Lee Curtis on avautunut päihdehuuruisesta menneisyydestään lehtihaastattelussa. Näyttelijätär oli vuosia sitten koukussa alkoholiin ja reseptilääkkeisiin. Tähden päihdekoukku sai alkunsa 15 vuotta sitten, kun hän kävi ensimmäisessä kauneusleikkauksessaan. Nainen söi leikkauksen jälkeen kipulääkkeitä, joiden käyttöä hän ei pystynyt lopettamaan.

Jamie Lee Curtisin mukaan hän meni leikkaukseen, koska eräs elokuvatyöntekijä haukkui näyttelijättären silmäpusseja valtaviksi. Hollywoodin ulkonäköpaineista ja yksinäisyydestä kärsinyt Curtis yritti piilotella tuntemuksiaan juomalla itsensä humalaan. Lisäksi hän ei kertonut ongelmistaan läheisilleen.

Nykyään hän elää terveenä täysin raitista elämää. Jamie Lee Curtis pitää raittiuspäätöstään elämänsä rohkeimpana tekona. Näyttelijätär ei ole koskenut päihteisiin moniin vuosiin. Hän kertoi alkoholismistaan Good Housekeeping -lehdelle, joka julkaistaan lokakuussa.

– Raittius on elämäni suurin saavutus. Ei maratonin juokseminen, vaan päihdeongelman hyväksyminen, Jamie Lee Curtis kertoi lehdelle.

Kalifornian Santa Monicassa syntynyt näyttelijätär on tähtinäyttelijöiden Tony Curtisin ja Janet Leighin tytär. Hän teki debyyttiroolinsa Halloween-elokuvassa Laurie Strode -roolihahmona. Tähti on ollut naimisissa näyttelijä Christopher Guestin kanssa 28 vuoden ajan. Heillä on kaksi adoptiolasta Annie ja Thomas. Jamie Lee Curtis on elokuvakomistus Jake Gyllenhaalin kummitäti.