Poliisi ongelmissa – valvontakamerat kuvaamaan nopeuskameroita

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa poliisin nopeuskamerat eivät ole kovin mukavia tuttavuuksia, varsinkaan jos niiden salamat välähtävät oman auton edessä. Ei siis ihme, että kameratolpat ovat joutuneet usein ilkivallan kohteeksi. Tilanne on sama myös Yhdysvalloissa, jossa on nyt ryhdytty toimeen kameroiden turvaamiseksi.

Ilkivallan lisääntymisen johdosta Marylandin osavaltion viranomaiset ovat joutuneet hieman koomiseen tilanteeseen, WTOP uutisoi. Heidän on nimittäin täytynyt asentaa poliisin nopeuskameroiden lähettyville myös valvontakameroita, jotka kuvaavat nopeuskameroita.

Uuden kameran hinta on 30.000 dollarista 100.000 dollariin, joten kyse on vuositasolla varsin suurista summista. Osavaltiossa kameroita on rikottu esimerkiksi ampumalla ja sytyttämällä koko tolppa tuleen. Nyt valvontakameroiden on tarkoitus vähentää ilkivaltaa.