Maistuisiko Fucking Hell? Hämmentävä olutmerkki kaupoissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tuotemerkkien nimet voivat joskus aiheuttaa hieman hämmennystä, ja joskus niitä on jopa kielletty hyvän tavan vastaisena. Itavallassa tuli taannoin myyntiin vuosien riitelyn jälkeen olutmerkki Fucking Hell, jonka nimi on aiheuttanut ihmetystä englanninkielisissä maissa.

Kuva: Fucking Hell

Uutisoimme viime keväänä Itävallassa sijaitsevasta Fucking-nimisestä pikkukaupungista, jonka asukkaat joutuivat äänestämään nimen pysyvyydestä. Vuonna 2009 saksalainen panimo haki tavaramerkkiä olutmerkille Fucking Hell.

Euroopan yhteisön yhtenäistämisvirasto OHIM eväsi merkin rekisteröinnin, koska se katsottiin hyvän tavan vastaiseksi. Yhtiö valitti asiasta, ja seuraavana vuonna yhtiö voitti kiistan ja sai rekisteröityä olutmerkin. Panimo perusteli nimeä sillä, että Fucking tarkoittaa Itävallassa sijaitsevaa Fuckingin kaupunkia ja Hell puolestaan viittaa samannimiseen pale lager -oluttyyppiin.