Applen ongelmat paisuvat – Nokia iski arkaan paikkaan

Digi · Stara.fi

Teknologiayhtiö Apple on kärsinyt muutaman viime päivän aikana vakavista ongelmista uusien tuotteidensa kanssa. Ensin yhtiön uusi mobiilikäyttöjärjestelmä floppasi rajusti ja nyt myös laitepuoli on saanut lokaa niskaansa. Samaan aikaan Nokia pyrkii hyötymään kilpailijansa ongelmista.

Applen mobiililaitteilleen julkaisema uusi käyttöjärjestelmä iOS6 sai murskatuomion, kun siinä havaittiin ongelmia sekä viestien kulussa että kartoissa. Esimerkiksi Lontoossa Apple-käyttäjille ryhdyttiin jakamaan paperikarttoja, sillä uusi karttasovellus on monin paikoin lähes käyttökelvoton. Suomessa siitä puuttuu esimerkiksi Helsingin rautatieasema ja Oulun kaupunki. Lisäksi Vaasan keskusta sijaitsee Pohjanlahdessa.

Nyt ongelmat ovat levinneet yhtiön uuteen kruununjalokiveen, kun lukemattomat iPhone 5 -laitteen ostaneet kuluttajat ovat valittaneet saaneensa jo valmiiksi naarmuuntuneen laitteen. Laitteen metallipinta naarmuuntuu helposti myös lisää. Lisäksi käyttäjät ovat raportoineet myös antenniongelmista. Puhelimen nelosversion tapaan myös yhtiön uutuuden kerrotaan heikentävän verkkoyhteyttä kädessä pidettäessä.

Äskettäin kuvahuijauksessa ryvettynyt suomalainen Nokia on ryhtynyt hyödyntämään kilpailijan ahdinkoa. Nokia sivaltaa rivien välissä Applen flopannutta karttasovellusta blogissaan toteamalla keskittyneensä jo kuuden vuoden ajan itse tekemiensä karttojen tarkkuuteen ja laadukkaita. Aika näyttää viedäänkö sama viesti myös yhtiön markkinointiin. Ongelmitta ei ole viime päivinä selvinnyt Nokiakaan, sillä kuvahuijauksen lisäksi eilen monet Lumia-puhelinten käyttäjät huomasivat puhelimen kellon siirtyneen itsekseen väärään aikaan.

Kuva: Nokia