BB-äänestystä epäillään huijaukseksi – näin tuotanto selittää lukemat

Big Brother · Stara.fi

Big Brother -ohjelman äänestystuloksia on jokaisella tuotantokaudella epäilty tekaistuiksi, sillä monet katsojat uskovat tuotannon päättäneen jo etukäteen asukkaiden häätöjärjestyksen. Ohjelmassa onkin havaittu vuosien varrella monia epäilyttäviä virheitä.

Kuva: Sub, Big Brother Talk Show 23.9.2012

Eilen sunnuntaina epäilyt Big Brother -huijauksesta nousivat jälleen esiin keskustelupalstoilla, kun ohjelman lopussa kerrottiin äänten jakautuminen eri asukkaille. Prosenttien yhteenlasketuksi määräksi tuli nimittäin sadan prosentin sijaan vain 97,25 prosenttia. Big Brotherin tuotanto kommentoi tänään epäilyjä ohjelman verkkosivuilla.

– Pari prosenttia äänistä menee aina virheellisiin äänestysnumeroihin eli sellaisille asukkaille, jotka eivät ole äänestyksessä. Sama ilmiö nähdään esimerkiksi vaaleissa, jossa ihmiset äänestävät mm. Aku Ankkaa. Kun lasketaan yhteen nämä virheäänet häätöäänestyksessä olleiden asukkaiden ääniin, saadaan 100 %, tuotanto perusteli lukuja.

Staran selvityksen mukaan prosentit ovat olleet kuluvan kauden aiemmissakin äänestyksissä hieman alle sadan, sillä esimerkiksi sunnuntaina 9. syyskuuta ilmoitettujen äänten yhteenlaskettu määrä oli 98,81 prosenttia ja sunnuntaina 16. syyskuuta summa oli 98,17 prosenttia.