Lentoyhtiö tappoi supermallin koiran: ”Menehtyi jalkojemme alla”

Matkailu · Stara.fi

Koirien kuljettaminen lentokoneiden ruumassa on tunnetusti aina riski koiran hengelle ja terveydelle. Vuosittain suuri määrä koiria menehtyy ruumassa erinäisistä syistä. Nyt supermalli Maggie Rizer syyttää United Airlinesia lemmikkikoiransa kuolemasta.

Rizerin kaksivuotias kultainen noutaja Bea löydettiin koneen saavuttua mehentyneenä kuljetuskopastaan. Järkyttynyt supermalli halusi teettää koiralleen ruumiinavauksen, jossa kuolinsyyksi selvisi sydänkohtaus. Koira oli kuitenkin käynyt terveystarkastuksessa vain kaksi päivää ennen lentoa ja siellä se oli todettu täysin terveeksi.

Kuva: Maggie Rizer

– Ajoimme pimeään rahtihalliin, jossa meille kerrottiin tunteettomasti, että toinen koirista on kuollut. Virkailija oli kiinnostuneempi tekstiviesteistään kuin koirastamme. Hän kertoi, että koira oli jo viety eläinlääkärille. Sitten kuitenkin selvisi, että se oli valhetta ja koira olikin koko ajan suljetun oven takana, kun henkilökunta mietti mitä asialle tulisi tehdä. United Airlines tappoi koiramme, Maggie Rizer kirjoitti blogissaan.

– Kirjoitan tämän, jotta ihmiset ymmärtäisivät, että lentoyhtiöt eivät kykene varmistamaan lemmikkien turvallisuutta. Riittää, että yksi työntekijä laiminlyö velvollisuutensa ja sitten koira on kuollut, supermalli jatkoi.

– Lentoyhtiö ei edes pahoitellut tapausta. Hän kuoli jalkojemme alla, yksin ja pelokkaana. Kukaan ei tullut apuun, koska joku oli tehnyt virheen, Rizer kertoi People-lehdelle.

Supermalli ja hänen aviomiehensä Alex Mehran maksoivat 1.800 dollaria kahden koiransa lennosta ja siitä, että lentoyhtiön henkilökunta pitää koirista huolta. Lentoyhtiöllä on lemmikkejä varten PetSafe-ohjelma, joka ei kuitenkaan tällä kertaa kyennyt pitämään toista koirista turvassa. Perhe oli ajanut kuusi tuntia New Yorkiin, jotta koirien ei tarvitsisi vaihtaa lentoa matkalla.