Mallikaunotar pettyi ”huippusopimukseen” – tienasi enemmän tarjoilijana

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Monet nuoret tytöt pyrkivät mallin uralle erityisesti alan tarjoamien hyvien tienestien ja kuuluisuuden tähden. Nyt eräs kanadalainen mallikaunotar on kuitenkin avannut sanaisen arkkunsa mallibisneksen julmasta todellisuudesta.

Uusi mallisopimus Ford Models -firman kanssa ja muutto New Yorkiin kuulostavat erään loistokkaan huippumallitarinan alulta, mutta 18-vuotiaalle Ashley Stettsille totuus oli toisenlainen. Neitokainen kohtasi ongelmia yrittäessään käynnistää mallin uraansa Manhattanilla. Kuvauskeikoista ei alussa tienannut kuin muutaman sadan dollarin verran.

Hän teki sivussa töitä myös suositun klubin tarjoilijana, ja onnistui ansaitsemaan siellä suuria summia. Parhaimmillaan mallikaunotar rahasti baarista yli 1.000 dollaria, eli yli 800 euroa illassa. Kahdeksan vuotta kestäneen mallin uransa aikana Stetts kertoo pettyneensä siihen, millä tavalla monet suunnittelijat tarjoavat vaatteitaan malleille rahapalkan sijaan.

– Todellisuudessa suurin osa malleista on pakotettu elämään pienissä asunnoissa muiden tyttöjen kanssa, jotta heillä on varaa maksaa laskut. He syövät selleriä päivälliseksi, koska heillä ei ole varaa paljon muuhun, kertoo Ashley Stetts Huffington Post -lehden artikkelissa.

Mallikaunotar myöntää saaneensa vuosien aikana myös rahallisesti kannattavia keikkoja. Hänen mukaansa korkeapalkkaiset työmahdollisuudet ovat kuitenkin harvassa. Tällä erää Stetts tekee mallintöitä kokopäiväisesti, ja pitää yllä verkkosivuja, joilla opastetaan taloudellisesti samassa asemassa olevia nuoria ihmisiä.

Tätä nykyä kolmekymppisiään lähestyvä neito myöntää olevansa hermostunut siitä, että hänen mallinuransa saattaa olla iän vuoksi pian ohi. Ashley Stetts onkin pohtinut paljon uranvaihtoa, jonka pelkää olevan vaikeaa ilman sopivaa koulutusta.