Asiantuntija varoittaa: Sianlihaa ei pian enää riitä kaikille halukkaille – muuttuu harvojen herkuksi

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Monelle sianliha kuuluu nykyisin päivittäiseen ruokavalioon. Tutun sorkkaeläimen lihasta valmistetaan erilaisia herkkuja, joista pekoni on eräs suosituimmista. Nyt näyttäisi siltä, että possun mässäilylle saattaa tulla loppu ensi vuonna.

Daily News -sivusto uutisoi, että sianliha olisi käymässä vähiin maailmanlaajuisesti vuonna 2013. Eurooppalaiset sikafarmarit joutuvat pienentämään kasvattamiensa eläinten määrää, koska sikojen ruokinnasta aiheutuvat kustannukset ovat kohonneet huimasti talouskriisin ansiosta.

Tilanteen vuoksi pekonia ja kinkkua ei välttämättä siis riitä tulevaisuudessa kaikille halukkaille. Lihan hinta todennäköisimmin myös nousee, jolloin siitä tulee harvojen herkku. Manolith-sivusto ehdottaakin ratkaisuksi sianlihan hamstraamista ja pakastamista ”pahan päivän varalle”. Sivuston mukaan liha pysynee jopa vuoden ajan hyvänä pakkasessa makuaan menettämättä.