Tänään tv:ssä: Banaanijätti käytti kiellettyä myrkkyä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monikansallisten yhtiöiden laittomuudet jäävät usein paljastumatta, kun yhtiöiden lakimiesarmeijat uhkailevat oikeusjutuilla ja painostavat asioita selvittäviä tutkivia journalisteja. Aina rikkomuksia ei kuitenkaan paineta villaisella, varsinkaan Pohjoismaissa.

Tänään YLE FEM esittää kello 22.00 alkaen toimittaja Fredrik Gerttenin kohutun dokumentin Big Boys Gone Bananas, jossa seurataan hänen edellisestä dokumentistaan syntyneen oikeudenkäynnin vaiheita.

Vuonna 2009 julkaistu dokumentti Bananas! kertoi kuinka banaanijätti Dole käytti kiellettyä DBCP-torjunta-ainetta viljelyksillään ja aiheutti työntekijöissä hedelmättömyyttä. Dole haastoi rikkomukset paljastaneen toimittajan oikeuteen Ruotsissa, mutta hävisi jutun ja joutui lopulta tunnustamaan myrkyn käytön.