United Airlines tappoi taas koiran – omistaja näki koiran tuskissaan

Matkailu · Stara.fi

Koirien kuljettaminen lentokoneiden ruumassa on tunnetusti aina riski koiran hengelle ja terveydelle. Vuosittain suuri määrä koiria menehtyy ruumassa erinäisistä syistä. Viime viikolla supermalli Maggie Rizer syytti United Airlinesia lemmikkikoiransa kuolemasta, ja heti perään sama lentoyhtiö tappoi toisenkin koiran.

Supermalli maksoi 1.800 dollaria kahden koiransa lennosta. Lentoyhtiöllä on lemmikkejä varten PetSafe-ohjelma, jonka mainoslauseet ovat kuitenkin osoittautuneet sanahelinäksi. Nyt amerikkalainen Michael Jarboe on kertonut WSVN-kanavalle maksaneensa 850 dollaria suurikokoisen mastiffi-koiransa matkasta.

Lentoyhtiö lupasi pitää koiran koko matkan ajan tasaisessa lämpötilassa, mutta toisin kävi. Jarboen mukaan hän näki jo ennen nousua kuinka hänen rakas lemmikkinsä oli paahtavassa helteessä pienessä häkissään.

– Se oli siiven alla ja näimme kaiken. Hän oli niin kuumissaan ja kieli roikkui pitkällä ulkona. En ollut koskaan nähnyt häntä niin kuumissaan. United lupasi koneesta ilmastoidun tilan ja siirtymiseen ilmastoidun auton, Jarboe kertoi televisiokanavalle.

Ennen reissua koira todettiin lääkärintarkastuksessa täysin terveeksi, kuten supermallinkin koira. Lennon saavuttua perille lentoyhtiön lakimies kuitenkin ilmoitti koiran omistajalle, että hänen rakas lemmikkinsä oli menehtynyt lentomatkalla. Koiralle tehtiin ruumiinavaus, ja supermallin koiran tavoin kuolinsyynä oli tässäkin tapauksessa sydänkohtaus. Asiaa selvitettäessä paljastui, että lentoyhtiö oli pitänyt koiraa kahden tunnin ajan kuumassa huoneessa, jossa ei ollut luvattua ilmastointia.