Kaksi matkustajakonetta teki hätälaskun – istuinrivit irtosivat kesken lennon

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lentokoneisiin tulee aika ajoin vääjäämättä teknisiä ongelmia, joiden takia koneiden lähtö viivästyy ja joskus ne joutuvat tekemään jopa hätälaskuja. Nyt hätälaskun on joutunut tekemään kaksi American Airlinesin Boeing 757 -lentokonetta.

Molemmissa tapauksissa hätälaskun syy oli sama ja hyvin poikkeuksellinen. Koneiden istuimia irtosi nimittäin lattiasta kesken nousun. Lentojen kapteenit joutuivat pyytämään radiossa lennonjohdolta hätävalmiutta lentokentille, koska kaikille matkustajille ei ollut enää istuimia.

– Tässä teille hieman harvinaisempi syy. Nousussa rivin 12 penkit irtosivat lattiasta. Matkustajat eivät voi istua tuoleilla. Meillä oli kaksi ylimääräistä tuolia, mutta ne eivät riitä kolmelle matkustajalle, lentäjä kertoi lennonjohdolle.

Ongelmaksi hätälaskussa muodostui se, että Boeing 757 oli nousun jäljiltä vielä liian raskas normaaliin laskeutumiseen. Tästä syystä lentokentällä konetta vastaan tuli pelastuskalustoa. Istuimia irtosi myös kolmannesta koneesta, mutta se ei joutunut tekemään hätälaskua.

Tapauksen seurauksena kaikki American Airlinesin 48 Boeing 757 -lentokonetta määrättiin lentokieltoon kunnes niiden penkkien kiinnitykset oli tarkistettu. Tarkastuksen takia torstaina jouduttiin perumaan 50 lentoa ja perjantaina vielä 44 lentoa. Ongelmia löydettiin lopulta 36 lentokoneesta. Istuinvalmistaja Weber Aircraft LLC on kiistänyt, että istuimissa olisi ollut siitä johtunut vika.