Ennätyshyppy jäi haaveeksi – uusi yritys myöhemmin

Viihdeuutiset · Elina Sipiläinen

Yhdysvaltojen ilmatilassa oli tänään määrä yrittää laskuvarjohypyn maailmanennätystä, kun itävaltalaisen Felix Baubgartnerin oli tarkoitus hypätä peräti 36,5 kilometrin korkeudesta. 43-vuotiaan Baumgartnerin oli tarkoitus nousta ilmaan heliumtäytteisen pallon avulla ja hypätä painestettu puku yllään. Lopulta hyppy jäi kuitenkin toteutumatta huonojen olosuhteiden vuoksi.

Ennätysyritystä sai seurata internetin välityksellä suorana lähetyksenä. Hyppyä jouduttiin kuitenkin viivyttämään tunneilla huonojen sääolosuhteiden vuoksi. Epäsuotuisan sään lisäksi hyppyä viivästyttivät radioyhteydet, jotka eivät toimineet toivotulla tavalla. Lopulta ennätyshyppy jäi tällä erää vain haaveeksi. Uusi ennätysyritys on kuitenkin luvassa myöhemmin. Onnistuessaan hypyssään Baumgartner olisi ensimmäinen ihminen maailmassa, joka on ylittänyt vapaapudotuksessa äänivallin.