Kaloripommi-aamiainen järkyttää – enemmän kuin päivän kalorit kerralla

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Viime aikoina lukuisten ravintoloiden on uutisoitu kehitelleen kaloripommi-aterioita pekonipirtelöistä hot dog -pizzoihin. Nyt otsikoihin on noussut erään englantilaisen kahvilan aamupala-menu, jonka rasvainen ravintosisältö ylittää keskivertomiehen päivittäisen kalorisuosituksen.

Birminghamissa sijaitsevassa Village-kahvilassa voi tilata aamiaisen, joka ei jätä ketään nälkäiseksi. Aamupala-lautaselle asetetaan nimittäin kahdeksan makkaraa, kuusi siivua pekonia, neljä röstiperunaa, neljä vanukasta, neljä munakasta ja sienimuusia. Kyytipojaksi lisätään myös viisi paahtoleipää ja viisi friteerattua leipäpalaa.

Aamupala maksaa yli kahdeksan puntaa, eli noin kymmenen euroa. Ruoan valmistuksen tiedetään kestävän vain noin kymmenisen minuuttia. Kahvilan erikoisaamiainen on osoittautunut hitiksi, sillä se on erittäin suosittu nälkäisten aamusyöjien keskuudessa. Henkilö, joka pistää kaloripommi-aterian nopeimmin poskeensa, saa kahvilalta 250 punnan, eli yli 300 euron palkinnon.

– Aamiainen on massiivinen. En koskaan pystyisi syömään sitä loppuun asti, mutta aion kuitenkin kokeilla, eräs asiakas kertoi Female First -sivuston mukaan.