Pojat söivät karkkia koulussa – työntekijät luulivat huumeiksi

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Otsikoihin nousee usein tapauksia, joissa oppilaita on erotettu kouluista erikoisista syistä. Esimerkiksi lukuisten teini-ikäisten koululaisten on kerrottu saaneen potkut oppilaitoksestaan näyttävän pukeutumis- tai hiustyylin takia. Nyt eräät amerikkalaiset teinipojat on erotettu koulustaan hieman toisenlaisesta syystä.

Illinoisissa sijaitsevassa The Pekin -lukiossa opiskelleet Eric McMichael ja Brad Malcolm kertoivat tapahtuneesta televisiohaastattelussa. Nuorukaiset istuivat koulunsa ruokalassa viikko sitten lounastunnin aikana ja pistivät poskeensa mintunmakuisia energiapillereitä. Poikien mukaan kyseiset pastillit ovat kuin energiajuomaa pillereiden muodossa.

Koulun henkilökunta huolestui, kun he näkivät teinien napostelevan yksittäin pakattuja pillereitä lounaspöydässä. Työntekijät luulivat nimittäin energiapillereiden olevan huumeita. Koulun rehtori käski opiskelijat terveydenhoitajan vastaanotolle huumetestejä varten.

Lisäksi rehtori soitti poikien vanhemmille ja kertoi, että heidän lapsensa olivat käyttäneet huumeita koulupäivän aikana. Eric-pojan isä Jason McMichael kertoi pelänneensä sitä, että pillerit olivat metamfetamiinia ja kokaiinia. Testien jälkeen kuitenkin selvisi ”huumeiden” olleen mintunmakuisia energiapastilleja, jotka sisältävät kofeiinia ja muita energiajuomissa tyypillisesti käytettyjä aineita.

– Ihmiset juovat energiajuomia koulussa päivittäin. Näen sitä jokainen päivä. Ja me joudumme ongelmiin energiapastillien takia, Eric McMichael kertoi Today-keskusteluohjelmassa.

Koulu päätti kuitenkin erottaa teinipojat kahdeksi päiväksi ja kieltää heidän osallistumisensa koulun tanssiaisiin. Nuorukaiset yrittävät parhaillaan puhdistaa maineensa. Koulujen oppilaiden ja heidän vanhempien tiedetään protestoineen sitä, että pojat erotettiin lukiosta silkan väärinkäsityksen vuoksi.