Murtovaras teki amatöörin virheen – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Monet rikolliset ovat jääneet kiinni rötöksistään, kun he ovat esimerkiksi unohtaneet henkilökohtaista omaisuuttaan rikospaikalle. Esimerkiksi taannoin Dallas Naljahih -niminen teinipoika unohti kotiläksynsä taloon, johon hän oli murtautunut.

Nyt erään brittiläisen murtovarkaan uutisoidaan jääneen nololla tavalla kiinni rikoksestaan. Etelä-Yorkshiressä asuva Kevin Potts murtautui aiemmin tänä vuonna Sprotbroughissa sijaitsevaan taloon. Mies rikkoi perheen omistuksessa olevan kodin ikkunan ja tunkeutui sisätiloihin. Potts ei kuitenkaan ehtinyt anastaa perheen omaisuutta, sillä talossa asuvat henkilöt kuulivat ikkunan särkymisen ja soittivat poliisille.

Kotirauhaa rikkonut mies pakeni nopeasti paikalta, kun hän huomasi perheen heränneen. Poliisit saivat Kevin Pottsin pian kiinni naapuruston alueella. Doncasterissa pidetyn oikeudenkäynnin aikana tuli ilmi, että poliisitutkijat todistivat miehen syylliseksi sormenjälkien avulla. Potts oli nimittäin jättänyt talon sisälle yhden tyhjän oluttölkin, josta löytyi hänen sormenjälkensä.

Poliisipäällikkö Fahd Nassarin mukaan tapaus oli todella häiritsevä ja tungetteleva rikos. Miehen häiritsemän perheen kerrotaan tuntevan olonsa turvattomaksi omassa kodissaan, vaikka Potts ei varastanut heiltä mitään. Rikollinen tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan, The Daily Mail -sivusto uutisoi.