Cheerleader-valmentajalle potkut – tapaus kuin hittielokuvasta

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Kouluissa tulee aika ajoin ilmi ikäviä tapauksia, joissa opettajat esimerkiksi syrjivät tai lellivät tiettyjä opiskelijoita. Nyt eräs amerikkalainen cheerleader-valmentaja on saanut potkut työpaikaltaan, koska hänen väitetään tehneen joukkueensa tytöistä ilkeitä koulukiusaajia.

Melissa Prochilo -nimisen valmentajan väitetään muun muuassa haukkuneen jatkuvasti cheerleader-joukkueensa jäseniä. Lisäksi hänen kerrotaan käskeneen tyttöjä tekemään vaarallisia stunt-temppuja. Valmentaja myös vaati tyttöjen vanhemmilta huimia summia rahaa, jotta teinit saisivat pitää paikkansa joukkueessa.

Etelä-Floridassa työskennelleen Prochilon väitetään muovanneen joukkueensa jäsenistä ”klikkiytyneen” kuppikunnan. Koulun opiskelijoiden tiedetään pelänneen cheerleader-joukkueen jäseniä heidän ylimielisen käytöksen takia. Muut opiskelijat myös välttelivät cheerleadereitä koulujen käytävillä, jotta he eivät joutuisi neitokaisten haukkujen kohteeksi.

Nainen sai potkut Marjory Stoneman Douglas -lukiosta, kun vanhemmat protestoivat valmentajan epäilyttäviä koulutusmenetelmiä. The South Florida Sun-Sentinel -lehden mukaan cheerleader-joukkueen jäsenet järkyttyivät valmentajan potkuista. Teinitytöt muun muuassa järjestivät mielenosoituksen, jossa he vaativat Melissa Prochilon työpaikkaa takaisin.

Tapaus on kuin suoraan Lindsay Lohanin ja Rachel McAdamsin tähdittämästä Mean Girls -elokuvasta, joka kertoo teinityttöjen sosiaalisesta asemasta koulumaailmassa. Menestyneessä elokuvassa koulun suosituimmat tytöt kiusaavat toisia oppilaita ja koulivat eräästä uudesta oppilaasta ryhmänsä jäsenen. Tarinassa tytöt tekevät mitä tahansa säilyttääkseen maineensa koulun suosituimpien opiskelijoiden joukossa.