Työntekijä ei suostunut skientologia-seminaariin – sai potkut

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Maailmalla tulee aika ajoin ilmi erikoisia työpaikalla sattuneita tapauksia, joissa työnantaja on esimerkiksi antanut alaiselleen potkut lähes järjettömän syyn takia. Nyt eräs suuhygienisti on voittanut oikeustaistelun entistä pomoaan vastaan.

Amerikkalainen Susan Muhleman joutui vuonna 2009 pomonsa Andrew W. Engelin epäsuosioon. Skientologiaan uskova johtaja oli käskenyt kaikkia työntekijöitään osallistumaan kolmepäiväiseen uskonnolliseen seminaariin, jonka tarkoituksena oli opettaa työntekijöille elämäntaitoja. Susan Muhleman ei kuitenkaan halunnut osallistua skientologia-leirille, koska kyseinen uskonto on ristiriidassa hänen kristillisiin vakaumuksiinsa nähden.

Johtaja uhkasi antaa naiselle potkut, jos suuhygienisti ei osallistu seminaariin muiden kollegoidensa kanssa. Muhleman muun muassa ehdotti, että hän voisi osallistua uskonnollisen leirin sijaan tavalliseen elämäntaitoja opettavaan seminaariin. Pomo ei kuitenkaan suostunut työntekijänsä ehdotukseen.

Kiistatilanteen jälkeen Andrew W. Engel sanoi, että jos työntekijä poistuu rakennuksesta, hän pitää sitä irtisanoutumisena. Potkut saanut nainen teki pian valituksen tapahtuneesta viranomaisille. Raporttien mukaan nainen koki pomonsa käyttäytyneen kiistan aikana ahdistelevasti ja painostavasti. Tapahtuneen aikaan Oregonin alueen työttömyys oli shokeeraavan korkealla.

Työttömäksi joutunut Susan Muhleman muutti perheensä kanssa Texasiin ja hän löysi onnekseen uuden työpaikan. Nainen voikin nyt nauttia täysillä elämänsä uusista tuulista, sillä hänen entinen pomonsa joutui maksamaan Muhlemanille oikeusjupakan myötä korvausta 340.000 dollaria, eli noin 272.000 euroa, Radar Online -sivusto uutisoi.