John Lennonin klassikkohitti kiellettiin hautajaisissa – kirkonmiehet paljastivat syyn

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

The Beatles -yhtye kuuluu pophistorian legendaarisimpiin kokoonpanoihin. Yhtyeen kiinnostavin hahmo lienee salamurhaajan luotiin suhteellisen nuorena kuollut John Lennon, joka tunnettiin myös radikaaleista ajatuksistaan.

Rokkarin Imagine-kappale on ollut tähän mennessä varsin suosittu kappale hautajaisissa. Nyt kyseistä hittikappaletta ei kuitenkaan enää saa soittaa brittiläisissä kirkollisissa hautajaisissa sen ristiriitaisten sanoitusten vuoksi. Vaikka laulu on eräs rakastetuimmista balladeista, kirkon johtajat eivät hyväksy sen yhtä säkeistöä.

Imagine-kappaleessa nimittäin lauletaan ”kuvittele, ettei ole taivasta”. Brittiläisen Co-op Funeralcare -firman tekemän tutkimuksen mukaan kirkko on laittanu pannaan myös muita tunnettuja poplauluja. The Trammps -yhtyeen Disco Inferno ja Meat Loafin Bat Out of Hell ovat muun muassa kiellettyjä. Suosituin hautajaiskappale on Frank Sinatran My Way.

40-vuotiaana kuollut laulaja on noussut yhdeksi rocktaivaan ikoneista. Lennon tunnetaan omaperäisenä musiikintekijänä, joka kannatti rauhanaatteita. Hän oli sir Paul McCartneyn ohella The Beatlesin keulahahmo. Mies muistetaan erikoisesta suhteestaan japanilaissyntyiseen avantgarde-taiteilija Yoko Onoon, jonka kanssa hän myös teki musiikkia yhdessä. Yoko Onon ja Lennonin romanssin sanotaan vaikuttaneen The Beatles -yhtyeen hajoamiseen.