Erikoinen fobia: Nainen pelkää kuollakseen majoneesia

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Ihmisillä on erilaisia fobioita, joista osa voi johtua varsin erikoisista syistä. Oudoimpaan päähän saattavat kuulua blennofobia, eli liman pelko sekä akarofobia, eli kutiamisen pelko.

Nyt eräs nainen on paljastanut pelkäävänsä majoneesia. 25-vuotias Shiseido esiintyi vastikään My Food Obsession -ohjelmassa, jossa neito kertoi elämäänsä hallitsevasta kauhun tunteesta. Hän sai pelon majoneesia kohtaan ollessaan kuusivuotias.

Tytön äiti ajoi pilaillessaan häntä takaa majoneesipakettien kanssa. Vaikka kyse olikin äidin vitsistä, tilanteet järkyttivät nuorta neitokaista niin syvästi, että hän kehitti itselleen majoneesin pelon. Nyt hän ei voi mennä lähellekään kyseistä ruoka-aineitta, saati sitten syödä sitä.

– Yritän kovasti olla friikkaamatta julkisilla paikoilla, kertoo Shiseido ohjelmassa.

Televisio-ohjelman kuvauksissa nainen yritti voittaa pelkonsa haastetehtävän avulla. Terapeutin ohjauksessa hän upotti kätensä majoneesilla täytettyyn kulhoon. Pelko vaikuttaa Shiseidon tavalliseen arkeen. Nainen kertoo, ettei esimerkiksi hänen poikaystävänsä täysin ymmärrä epänormaalia pelkoa.