Pariskunta kasvatti kannabista – antoivat rahat hyväntekeväisyyteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Britanniassa kohistaan parhaillaan erikoisesta huumerikoksesta, jonka kaltaiseen maan viranomaiset ovat harvemmin törmänneet. Eräs pariskunta jäi nimittäin kiinni poliisin haistettua hampun tuoksun pariskunnan maatilan lähettyvillä.

Daily Mail -lehti reportoi poliisien pidättäneen Lincolnshiressä asuvan 62-vuotiaan Michael Fosterin ja hänen 63-vuotiaan vaimonsa Susan Cooperin ammattimaisesta, laittomasta kannabiksen viljelystä. Erikoisen tapauksesta tekee se, että suurin osa pariskunnan kasvattaman kannabiksen tuotoista ei mennyt heidän omaan taskuunsa.

Kuva: Splash

Susan ja Michael nimittäin lahjoittivat lähes 500.000 euroa huumeella ansaitsemaansa rahaa köyhille afrikkalaisille Keniaan, jossa he toistuvasti vierailivat. Rahaa meni esimerkiksi terveydenhuoltoon, koulujen tietokoneisiin ja köyhien lasten opiskelun maksamiseen.

Pariskunnan maatilalla sijaitsevasta kahdesta rakennuksesta löytyi 159 kannabiskasvia, joiden arvoksi arvioitiin noin 24.600 euroa. Michael ja Susan olivat ehtineet viljellä kasvia kuuden vuoden ajan. Hyväntekeväisyystoiminnastaan huolimatta pariskunta tuomittiin kolmeksi vuodeksi vankeuteen.

– Susan Cooper on hyvä ihminen, joka ei ole tehnyt eläessään mitään pahaa. Kun nuori mies nimeltä Wilson sai vaarallisen tulehduksen jalkaansa, joka olisi voinut johtaa kuolemaan, maksoi Susan hänen hoidostaan aiheutuneet kulut, naisen asianajaja puolusteli.