IPhone-käyttäjä, sinua seurataan! Tee tämä muutos heti

Digi · Stara.fi

Maailman suurin teknologiayhtiö Apple joutui taannoin kohun kohteeksi, kun paljastui, että yhtiön iPhone-puhelimet ja iPad-tabletit olivat seuranneet luvattomasti käyttäjien liikkeitä ja kaiken lisäksi tallentaneet nämä tiedot puhelimen muistiin.

Asian paljastettua Apple poisti ominaisuuden, mutta nyt se on tehnyt kaikessa hiljaisuudessa paluun, Cnet raportoi. Applen uusi käyttöjärjestelmä iOS6 seuraa nimittäin oletuksena käyttäjiensä sijaintia ja kaiken lisäksi paljastaa puhelimen liikkeet myös mainostajille. Samalla Apple tekee käyttäjien tiedoilla sievoisen summan rahaa.

Seuranta on kytketty oletuksena päälle ja sen pois kytkemisen valinta on piilotettu laitteen valintoihin. Valinta ei nimittäin yllättäen sijaitsekaan asetusten tietosuoja-valikossa, vaan se on piilotettu aivan muualle. Automaattisen seurannan voi kytkeä pois iOS6-laitteissa pois päältä valitsemalla asetuksista Yleiset – Tietoja – Mainonta (sivun alalaidassa), ja klikkaamalla sieltä päälle Rajoita mainosseurantaa.

20121022-110443.jpg

20121022-110455.jpg