Elokuvateatterin moka järkytti: ”Lapsille elinikäiset arvet”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suomen elokuvien ikärajat menivät taannoin uusiksi. Niillä pyritään varjelemaan lapsia liian väkivaltaiselta materiaalilta. Aina tenavia ei kuitenkaan pystytä suojelemaan aivan kaikelta, varsinkin jos elokuvateatterin työntekijät tekevät emämokan.

Nyt eräässä brittiläisessä elokuvateatterissa joukko lapsia koki elämänsä elokuvaillan, kun heille näytettiinkin vahingossa Paranormal Activity 4 -elokuva Madagascar 3 -animaation sijaan. Nottinghamilaisen Cineworld-teatterin valkokankaalle ilmestyi väärä elokuva teknisen virheen takia.

Tilanne järkytti suunniltaan lapset, joiden kerrotaan saaneen ”elinikäiset arvet” tapauksen johdosta. Natasha Lewis toi myös kahdeksanvuotiaan poikansa Dylanin katsomaan animaatiota, ja kertoikin ihmetelleensä suuresti, kun valkokankaalta alkoikin tulla jotain muuta.

– He alkoivat näyttää elokuvaa ja mietin, että tämä ei näytä oikealta. Elokuva saa aikuiset miehetkin hyppäämään penkeistään, joten voit kuvitella, millaista kauhua se sai aikaan lapsissa, kertoo Natasha Lewis Female First -lehdelle.