FarmVillen tekijä ongelmissa – 170 työntekijälle potkut

Digi · Tim Isokivi

Verkkopelejä tehtaileva Zynga on tullut tutuksi sekä rakastetuista että vihatuista Facebook-peleistään, kuten FarmVille, Mafia Wars ja CityVille. Pelit ovat olleet erittäin suosittuja, mutta nyt näyttää, ettei yhtiön menestys ole enää huippuluokkaa.

Daily Mail -lehden mukaan yhtiö ilmoitti tiistaina leikkaavansa viisi prosenttia työntekijöistään. Toisin sanoen Zynga irtisanoo 170 työntekijää ja sulkee Bostonin ja mahdollisesti myös Japanin ja Iso-Britannian toimistonsa. Myös 13 peliä tullaan ehkä lopettamaan. Leikkaukset johtuvat peräti 20 prosentin laskusta yhtiön tuloissa. Yhtiö syyttää tilanteesta OMGPOP-peliyhtiön riskialtista ostamista 180 miljoonalla dollarilla viime maaliskuussa.

AppData -verkkosivuston tutkimuksen mukaan Zynga valmistaa viittä kymmenestä Facebook-yhteisöpalvelun suosituimmista peleistä. Tällä hetkellä yhtiön osuus Facebookin kokonaistuloista on noin seitsemän prosenttia, kun vielä viime vuonna osuus oli 12 prosenttia. Vastoinkäymisistään huolimatta Zynga on edelleen suosituin Facebook-pelejä valmistava yritys.