James Bond -faneille ilouutisia – seuraava elokuva jo työn alla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kovasti odotettu uusi James Bond -elokuva Skyfall sai ensi-iltansa Suomessa eilen perjantaina. 23. Bond-seikkailu on ehtinyt kerätä erittäin positiivisia ja ylistäviäkin arvosteluja, ja luonnollisesti siitä odotetaan myös suurta yleisömenestystä.

Skyfall-elokuvan ensi-ilta ajoittuu sopivasti juhlavuoteen, sillä ensimmäinen 007-elokuva Tohtori No ilmestyi 50 vuotta sitten. Skyfall on vasta saanut ensi-iltansa maailmalla, mutta tuottajat ovat jo vauhdilla suunnittelemassa seuraavaa James Bond -elokuvaa. Telegraph-lehden mukaan elokuvan kuvaukset on määrä aloittaa ensi vuoden syksynä, ja ensi-iltaa tähtäillään syksylle 2014.

24. James Bond -seikkailun käsikirjoittajaksi on palkattu esimerkiksi Gladiaattori-elokuvasta tunnettu John Logan, jonka käsialaa myös Skyfall osittain on. Hän muokkasi Skyfall-elokuvan alkuperäistä käsikirjoitusta, josta vastasivat jo viisi aikaisempaa Bond-seikkailua kirjoittaneet Neal Purvis ja Robert Wade. Seuraavan James Bond -elokuvan juonikuvio on vielä tarkoin varjeltu salaisuus, josta tähän mennessä tietävät vain tuottajat ja päänäyttelijä Daniel Craig.