Teini-ikäinen lehdenjakaja pelasti 96-vuotiaan vanhuksen hengen

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Maailmalta kantautuu silloin tällöin uskomattomia sankaritekoja, joissa nuoret lapset ja teinit ovat pelastaneet esimerkiksi tulipalon uhreja ja muita hädässä olevia. Nyt eräs brittiläinen teinipoika on noussut uutisotsikoihin sankariteonsa merkeissä.

Postinjakajana opiskelun ohella työskentelevä 15-vuotias Nick Hall oli viemässä postia erään vanhuksen kotitaloon, kun hän yhtäkkiä kuuli itkua muistuttavan äänen ulkoportaikossa. Nuorukainen keskeytti työnsä ja päätti selvittää asian. Hän löysikin pian portaiden alatasolta 96-vuotiaan Iris Cannellin, joka oli kaatunut rajusti portaissa.

Iris Cannell oli vakavasti loukkaantunut, sillä muun muassa hänen selkänsä, jalkansa ja olkapäänsä oli vaurioitunut rytäkässä. Teinipoika riisui takkinsa ja asetti sen vanhuksen päälle lämmikkeeksi. Lisäksi hän kietoi huivinsa mummon päälle saadakseen kylmässä ilmassa maanneen Cannellin ruumiinlämmön nousemaan.

Nick Hall soitti ambulanssin ja vanhus kiidätettiin sairaalaan. Lääkäreiden mukaan Iris Cannell olisi voinut menehtyä nopeasti, jos hän ei olisi saanut ajoissa apua. Isoäiti kertoi kaatuneensa ulkoportaissa, kun hän oli hakemassa aamumaitoaan. Teinipoika sai kotimaaltaan New Deliverer Merit -palkinnon sankariteostaan.

– Olen varma, että poika pelasti henkeni, rouva Cannell kertoi The Daily Mail -lehdelle.