Michael Jacksonin kuolema järkytti koreografin: ”En voi vieläkään ymmärtää mitä tapahtui”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Poplegenda Michael Jacksonin kuolema ravisteli maailmaa kolme vuotta sitten. Tapauksesta on seurannut sotkuisen jälkipyykin lisäksi monia mieltäylentäviä ilmiöitä. Viimeisin niistä on tähden kunniaksi luotu Michael Jackson: The Immortal World Tour – Cirque du Soleil -kiertue, joka nähdään Suomessa tänään.

Stara haastatteli Jacksonin koreografi Travis Paynea hieman ennen Suomen esiintymistä. Payne oli läsnä Jacksonin elämässä tämän viimeisinä vuosina, sillä hänet palkattiin vuonna 2009 koreografiksi This Is It -konserttisarjaan. Lontoon O2-areenalla järjestettäväksi suunniteltu loppuunmyyty 50 konsertin sarja ei koskaan toteutunut, koska sen päätähti menehtyi 18 päivää ennen ensimmäistä keikkaa.

– This Is It oli unelmien täyttymys meille kaikille. Niin moni asia siinä projektissa muutti elämääni. Tehtävän vastuullisuus, loputtomat työtunnit, tapaamiset ja harjoitukset olivat mahtavia. Rakastin projektia, kun teimme sitä, enkä voi vieläkään ymmärtää mitä tapahtui, Travis Payne kertoi Staralle.

Lue koko haastattelu tästä.

Travis Payne muistelee popparin kuolemaa edeltänyttä aikaa.

– Minusta tuntui, että Michael oli järkyttävän paineen alla, koska hän halusi luoda täydellisen show’n. Hän halusi käyttää esitystä myös kanavana, jolla voisi parantaa omalta osaltaan maailmaa. Päivät olivat pitkiä ja kukaan meistä ei nukkunut paljon, mutta olimme onnellisia, kun saimme olla osa tärkeää työtä.