007 Skyfall tuottanut jo satoja miljoonia – suosituin Bond-elokuva vuosiin

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kovasti odotettu uusi James Bond -elokuva Skyfall sai ensi-iltansa Suomessa 26. lokakuuta. 23. Bond-seikkailu on ehtinyt kerätä erittäin positiivisia ja ylistäviäkin arvosteluja, ja se on muodostunut jo yleisömenestykseksi.

Nyt tuoreen agenttiseikkailun kerrotaan keränneen huimat tuotot, vaikka elokuva saa Yhdysvaltojen ensi-iltansa vasta 9. marraskuuta. Pelkästään ensimmäisenä viikonloppuna James Bond -elokuva tuotti Euroopassa 156 miljonaa dollaria, eli 126 miljoonaa euroa. Ensi-iltansa jälkeen elokuva on tuottanut 287 miljoonaa dollaria, eli 232 miljoonaa euroa.

Suurimman yleisöhuomion 007-elokuva sai Saksassa, jossa se tuotti 24 miljoonaa dollaria, eli 19 miljoonaa euroa. Elokuva tuotti hyvin myös Italiassa, Espanjassa ja Sveitsissä. Se on jo nyt saavuttanut 70 prosenttia suuremman yleisökiinnostuksen kuin Quantum of Solace ja 80 prosenttia suuremman kuin Casino Royale, uutisoi Huffington Post -lehti.

Skyfall on vasta saanut ensi-iltansa maailmalla, mutta tuottajat ovat jo vauhdilla suunnittelemassa seuraavaa James Bond -elokuvaa. Vielä nimeämättömän elokuvan kuvaukset on määrä aloittaa ensi vuoden syksynä, ja ensi-iltaa tähtäillään syksylle 2014. 24. agenttielokuvan juonikuvio on vielä tarkoin varjeltu salaisuus, josta tähän mennessä tietävät vain tuottajat ja päänäyttelijä Daniel Craig.