23-vuotias joukkoraiskattu saudinainen tuomittiin vankilaan ja raipaniskuihin

Ohhoh! · Stara.fi

Lähi-idän muslimimaissa voi länsimaiselle turistille tulla ikäviä yllätyksiä, mikäli hän menee osoittamaan hellyyttä väärässä paikassa. Esimerkiksi Dubaissa ja Saudi-Arabiassa turisteja on tuomittu vankilaan jopa ravintolassa vaihdetun pikaisen suudelman takia.

Muslimimaiden asukkaat ovat kuitenkin turisteja suuremmassa vaarassa, ja tästä on jälleen saatu traaginen esimerkki Saudi-Arabiasta. The Saudi Gazette -lehden mukaan 23-vuotias nainen tuomittiin Jeddan tuomioistuimessa vuodeksi vankilaan ja saamaan sata raipaniskua, koska hän oli noussut tuntemattoman miehen autoon ja joutunut viiden miehen joukkoraiskauksen uhriksi sekä halunnut abortoida raiskauksen tuloksena alkunsa saaneen lapsen. Oikeuden tuomiossa ei mainittu lainkaan termiä raiskaus, vaan tapaus oli tuomioistuimen mukaan ”pakotettu yhdyntä”.

Nainen odottaa nyt lasta vankilassa ja raipaniskut annetaan lapsen syntymän jälkeen. Tapaus on nyt aiheuttanut verkossa runsaasti keskustelua Saudi-Arabian ihmisoikeuksista. Maassa naiset ovat toisen luokan kansalaisia, jotka eivät saa esimerkiksi äänestää eivätkä ajaa autoa.  Kerroimme äskettäin kuinka IKEA poisti kaikki naiset Saudi-Arabiassa julkaistusta kuvastostaan. Huhtikuussa saudinaista syytettiin noituudesta, koska eräs teinityttö käyttäytyi oudosti naisen lähellä.

Nämä tapaukset eivät ole suinkaan ainoita laatuaan. Viime vuonna 19-vuotias teinityttö kivitettiin Saudi-Arabiassa kuoliaaksi sharia-lain perusteella, koska hän oli osallistunut kauneuskilpailuun. Maaliskuussa 2011 teinipoika tuomittiin Saudi-Arabiassa vankilaan ja saamaan 120 raipaniskua suudeltuaan tyttöä. Vuonna 2010 Saudi-Arabiassa tuomittiin teloitettavaksi libanonilainen televisiotähti, joka oli tarjonnut kotimaassaan ennustajapalvelua televisiossa.

Helmikuussa 2011 bangladeshiläinen 14-vuotias tyttö kuoli raipaniskuihin, koska oli joutunut serkkunsa raiskaamaksi. Tammikuussa 2011 bangladeshiläinen 16-vuotias tyttö sai 101 raipaniskua, koska tuli raiskatuksi ja raskaaksi. Dubaissa englantilainen pariskunta tuomittiin sharia-lain nojalla kuukaudeksi vankilaan, koska he suutelivat toisiaan ravintolassa. Suomessa kansanedustaja Kimmo Sasi totesi taannoin, että sharia-lakia voisi hänen mukaansa soveltaa myös Suomessa muslimien välisten riitojen sovittelemisessa.