Tiesitkö tämän? Näin pääset eroon hikasta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monet ihmiset kärsivät usein hikasta, joka voi olla erittäin ärsyttävä vaiva varsinkin väärässä tilanteessa. Ihmiset ovatkin kautta aikojen keksineet monenlaisia tapoja, joilla hikasta pääsee eroon. Siitä huolimatta takuuvarmaa keinoa ei ole vielä keksitty.

Hikka on tahdosta riipumaton äkillinen sisäänhengitys, joka johtuu nopeasta pallean supistumisesta. Terveysalan Heathline-verkkojulkaisu on listannut ratkaisuja hikan poistamiseen. Julkaisu raportoi, että hikasta voi päästä eroon syömällä kerralla teelusikallisen sokeria.

Muita mahdollisia hikan karkottajia voivat olla esimerkiksi hengityksen pidättäminen ja paperipussiin hengittäminen sekä syvään hengittäminen mahdollisimman hitaasti. Myös polvien koukistaminen rintaan ja siinä asennossa oleminen auttaa mahdollisesti vaivaan samoin kuin kylmän vesilasillisen juominen. Sivusto muistuttaa, että lääkäriin tulee ottaa yhteys, jos hikka jatkuu yli 48 tuntia.