Vaasassa ja Helsingissä myyty hengenvaarallisia makeisia – älä syö näitä!

Viihdeuutiset · Stara.fi

EU:n myötä Suomen markkinoille pääsee nykyisin huomattavasti aikaisempaa helpommin vaarallisia tuotteita. Nyt viranomaiset varoittavat Vaasassa ja Helsingissä myydyistä makeisista, jotka voivat olla hengenvaarallisia.

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran saaman RASFF-ilmoituksen (Rapid Alert System for Food and Feed) mukaan Suomeen on tuotu hyytelömakeisia, jotka saattavat aiheuttaa tukehtumisvaaran. Makeiset ovat taiwanilaista alkuperää ja tuotu maahan hollantilaisen tukkumyyjän välityksellä. Suomeen on tuotu viittä erilaista hyytelömakeista:

Kuva: Evira

1. Coconut jelly 280 g: parasta ennen -päiväys: 09.04.20132. Coconut jelly 1500 g: parasta ennen -päiväys: 09.04.20133. Coconut jelly Lychee 280 g: parasta ennen -päiväys: 09.04.20134. Squez’n’Bites 280 g: parasta ennen -päiväys: 11.04.20135. Squez’n’Bites 1320 g parasta ennen -päiväys: 11.04.2013

Kyseisiä tuotteita on ollut myynnissä kahdessa myyntipisteessä; Helsingissä Värikäs Maailma / Oriental Supermarketissa, Sörnäisten Rantatie 3:ssa ja Vaasassa Uncle Woo:ssa, Hietasaarenkatu 24:ssä. Paikalliset valvontaviranomaiset ovat varmistaneet, ettei kyseisiä tuotteita ole enää myynnissä näissä kahdessa myyntipisteessä. Kuluttajien tulee tukehtumisvaaran vuoksi hävittää kyseiset tuotteet.