Maailmanhistorian suurin ilotulitus Kuwaitissa – istu alas ja nauti 12 miljoonan esityksestä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Helsingissä järjestetään vuosittain Ilotulituksen SM-kilpailut ja Tampereella vastaavaa nähdään vuoden vaihtuessa. Suomen suurimmatkin ilotulitukset ovat kuitenkin kuin kärpäsen jätöksiä verrattuna maailmanhistorian suurimpaan ilotulitukseen.

Upporikkaassa Kuwait Cityssä on nyt järjestetty maan parlamentarismin kunniaksi ilotulitus, jollaista ei ole koskaan ennen nähty. Tasan 50 vuotta sitten sheikki Abdullah al-Salem al-Sabah julisti, että maata johtaa jatkossa parlamentti.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Hintaa ilotulitukselle kertyi lauantai-iltana uskomattomat 12 miljoonaa euroa, jolla heltisi samalla myös paikka Guinnessin ennätyskirjassa. Yhteensä ilotulitteita lensi taivaalle peräti tunnin kestäneen ilotulituksen aikana 77.282 kappaletta. Videosta voidaan lisäksi huomata, että nämä ilotulitteet eivät olleet ihan pienimmästä päästä. Spektaakkelia oli seuraamassa paikan päällä kummeniätuhansia ihmisiä.