Taiteilija rääkkäsi kissoja: Hakattu jo seitsemän kertaa – video ei herkimmille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eläimiin kohdistuvaa julmuutta ei voida hyväksyä missään tilanteessa, mutta siitä huolimatta ihmiset tekevät usein pahojaan viattomille luontokappaleille. Nyt otsikoihin on noussut belgialainen ”taiteilija” Jan Fabre, joka rääkkäsi kissoja ja väitti sen olevan taideprojekti.

Verkkoon päätyi äskettäin videoita, joissa nähdään miten Fabre kumppaneineen heittelee kissoja korkealle ilmaan portaikossa. Kauhusta huutavia kissoja kohdellaan kaltoin Atwerpenin kaupungintalon portaikossa. Tempaus kuvattiin myös videolle, joka päätyi sittemmin verkkoon ja aiheutti suuren kohun.

Kuva: YouTube

Tempauksen järjestäjä Jan Fabre on sittemmin saanut ihmisten vihat niskoilleen, ja valveutuneet kansalaiset ovat viranomaisten puolesta toimeenpanneet myös fyysisiä rangaistuksia. Taiteilijaksi itseään nimittänyt mies on nimittäin joutunut jo seitsemän kertaa fyysisen pahoinpitelyn uhriksi. Miesjoukko on esimerkiksi hakannut Fabren mailoilla saatuaan lenkillä olleen hänet kiinni.

Fabre on sittemmin pyytänyt tempaustaan anteeksi. Parhaillaan hän joutuu kuitenkin nukkumaan joka yönsä eri paikassa välttääkseen uusia pahoinpitelyitä. Lisäksi mies on saanut myös valtavan määrän kiukkuista palautetta. La Libre Belgique -lehden mukaan viestejä on tullut jo yli 20.000 kappaletta.