Yllätyskäänne: Daniel Craig onkin sukua aidolle James Bondille

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Tuoreimmissa James Bond -elokuvissa päätähtenä nähty Daniel Craig on tekemässä Bond-historiaa, sillä hänestä on tulossa pisimpään salaista agenttia valkokankaalla näytellyt tähti. Näyttelijälle nimittäin tarjottiin taannoin miljoonasopimusta useista tulevista Bond-elokuvista.

44-vuotias miestähti nähdään parhaillaan uudessa Skyfall-elokuvassa, joka on osoittautunut suureksi menestykseksi. Harva voisi kuitenkaan aavistaa, että Craig on erikoisen sattuman kautta sukua 007-agentin alkuperäiselle esikuvalle, lintutieteilijä James Bondille. Kyseinen miekkonen inspiroi aikoinaan kirjailija Ian Flemingia antamaan vakoojalle tämän tutun, tarttuvan nimen.

Ancestry-sivusto on nyt tutkinut Daniel Craigin sukuhistoriaa, ja on selvinnyt, että hänellä ja James Bondilla on yhteiset sukujuuret. Molemmat miehet periytyvät englantilaisista kuninkaallisista. Muun muassa Kuningas Edward III on heidän esi-isänsä.

– Löysimme kiintoisan yhteyden hänen ja todellisen lintubongari James Bondin kanssa englantilaisten kuninkaallisten kautta. Et voi koskaan tietää, mitä perhehistoriasta löytyy, kommentoi Michelle Ercanbrack Yahoo! Omg -sivustolle.

Skyfall on vasta saanut ensi-iltansa maailmalla, mutta tuottajat ovat jo vauhdilla suunnittelemassa seuraavaa James Bond -elokuvaa. Vielä nimeämättömän elokuvan kuvaukset on määrä aloittaa ensi vuoden syksynä, ja ensi-iltaa tähtäillään syksylle 2014. 24. agenttielokuvan juonikuvio on vielä tarkoin varjeltu salaisuus, josta tähän mennessä tietävät vain tuottajat ja päänäyttelijä Daniel Craig.